کمبود 13 هزار کلاس درس در تهران؛ دولت و خیرین به دنبال حل بحران فضای آموزشی
رکنا:قرار است با معرفی زمین از سوی شهرداری تهران، بیش از ۱۰۰ مدرسه جدید در پنج منطقه پایتخت احداث شود.
به گزارش رکنا، تهران، پایتخت کشور، برخلاف انتظار عمومی که میرود بهترین امکانات آموزشی در آن متمرکز باشد، پس از سیستان و بلوچستان، از نظر کمبود فضای آموزشی، محرومترین استان کشور به شمار میآید. آمارهای رسمی نشان میدهد که استان تهران با کمبود 13 هزار کلاس درس مواجه است، مشکلی که بهویژه در مناطق حاشیهای و شهرهای جدید بیشتر به چشم میخورد.
مسئولان آموزش و پرورش تأکید دارند که برای رفع این کمبود، به 695 مدرسه 15 کلاسه در شهرستانهای استان تهران نیاز است تا از تراکم بیش از حد دانشآموزان در کلاسها جلوگیری شود. این کمبود فضا باعث افزایش تراکم دانشآموزان در برخی کلاسها به بیش از 40 نفر میشود. علاوه بر این، بسیاری از مدارس به شدت فرسوده بوده و فضاهای آموزشی آنها غیراستاندارد و دلگیر است که بهطور مستقیم بر کیفیت آموزش تأثیر میگذارد.
دولت سیزدهم در راستای عدالت آموزشی و در پی برگزاری جلسات ویژه رئیسجمهور با مسئولان آموزش و پرورش، برنامههایی برای حل مشکل کمبود مدارس در مناطق محروم کشور در نظر گرفته است. طبق اطلاعات ارائهشده، در مناطق 9، 15، 17، 18 و 19 تهران، به 181 مدرسه و 2700 کلاس درس نیاز است که وضعیت سرانه آموزشی در این مناطق پایینتر از سایر مناطق پایتخت است.
یکی از چالشهای اساسی در ساخت مدارس، کمبود زمین مناسب برای احداث است. به همین منظور، شهرداری تهران موظف شده است تا در تأمین زمینهای لازم همکاری کند. تاکنون 115 زمین شناسایی شده و امکان ساخت 17 مجتمع آموزشی بر روی این اراضی فراهم شده است.
برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای ساخت مدارس جدید، که حدود 32 هزار میلیارد تومان برآورد شده، دو راهکار پیشنهاد شده است:
-
مولدسازی املاک مازاد آموزش و پرورش: بهعنوان مثال، مدرسه شهید رجایی در میدان ونک که خالی از دانشآموز است، برای فروش عرضه شده است. این ملک در حال قیمتگذاری است و در صورت فروش به مبلغ 4 هزار میلیارد تومان، امکان ساخت 130 مدرسه 15 کلاسه جدید فراهم خواهد شد.
-
کمک خیرین مدرسهساز: خیرین میتوانند از طریق طرحهای مشارکتی، بخش قابلتوجهی از هزینههای مدرسهسازی را تأمین کنند.
همچنین، طبق بند «خ» ماده 20 برنامه هفتم توسعه، مالیاتدهندگان میتوانند تصمیم بگیرند که مالیات پرداختی آنها در کجا هزینه شود، که یکی از این موارد، ساخت مدارس است. مجید عبدالهی، معاون سازمان نوسازی مدارس کشور، گفت: «این رویکرد میتواند نقش بسزایی در مدرسهسازی ایفا کند و حتی انبوهسازان را به ساخت مدارس تشویق کند.»
در این راستا، خیرین که بیش از 50 درصد هزینه ساخت مدارس را تقبل کنند، از تخفیف مالیاتی 25 تا 50 درصدی برخوردار خواهند شد.
وبگردی
- متقاضیان دیگر دنبال این 5 خودرو نیستند! / کف بازار خودرو لرزید + جدول مقایسه قیمت ها
- جدیدترین عکس از شهرام قائدی روی موتور / چقدر پیر شده !
- تسهیلات نجومی موسسه ملل در جیب خودیها / وقتی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره وامگیرنده میشوند!
- آغاز فروش ویژه محصولات ایرانخودرو؛ فرصت پنجروزه برای ثبتنام
- راز جوانی مهدی کوشکی فاش شد؛ همه چی یار!
- قتل فجیع در مهمانی زعفرانیه/ خیلی پارتی میگرفت او را کشتم تا راحت شوم!
- دختر وحشتناک و عجیب الخلقه ای که با سر میمون روی بدنش متولد شد!/ عکس
- هزینه حرفهای امام جمعه اردبیل تمام نشده بود که امام جمعه تهران هم اضافه ش
- اطلاعیه رسمی آموزش و پرورش درباره زمان واریز حقوق دی ماه معلمان
- واکنشهای تلخ به لحظه تجاوز به سمیرای زخم کاری / ویدئو
- مخالفت رهبر انقلاب با رهبری مجتبی خامنه ای
ارسال نظر