قیمت درهم

circle

قیمت درهم

circleآخرین اخبار قیمت درهم

درهم را به عنوان یکای پول کشور امارات متحده عربی‌ می‌شناسند. امارات متحده عربی یا به عبارت دیگر کشور امارات یک پادشاهی متحد است که در جنوب غربی قاره آسیا و در شرق شبه جزیره عربستان، در محدوده خاورمیانه واقع شده است. مردم عموما به دلایلی همچون سفر به دبی و یا با دلایل تجاری مانند خرید و فروش ملک یا واردات کالا از امارات، به ارز رسمی این کشور نیاز پیدا می‌کنند.

باید توجه داشته باشید که درهم امارات از هر نظر با درهم  مراکش متفاوت است و این تشابه اسمی نباید موجب یکسان بینی این واحد پول در دو کشور امارات و مراکش باشد. درهم در سال 1973 به صورت رسمی به عنوان ارز رایج کشور امارات انتخاب و جایگزین ریال قطر در این کشور شد. در ادامه این مطلب قرار است به معرفی پول امارت، واحد پول درهم، تاریخچه آن و بررسی انواع اسکناس و سکه‌های درهم امارات بپردازیم.

واحد پول امارات چیست؟

درهم امارات یکای پول کشور امارات است. این ارز به عنوان واحد پول رسمی کشوری در حال توسعه و پیشرفت، یک ارز با ثبات و قابل اعتماد است که نقش مهمی در تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی دارد.

با توجه به متون تاریخی واژه درهم از نام یک سکه یونانی استخراج شده است. دراخما ریشه اولیه واژه درهم است. احتمالا این واژه در مراودات تجاری بیزانس لوانت امپراطوری یونانی‌زبان با عربستان، در دوران پیش از اسلام و پس از آن، به محدوده عرب زبان وارد شده است.

درهم امارات (AED) واحد رسمی پول کشور امارات متحده عربی است. از آنجایی که هر واحد پول نمادی برای معرفی دارد، نماد به کار گرفته شده برای نشان دادن هر درهم امارات در منابع رسمی AED است که البته در منابع غیر رسمی به فرم DH و DHs هم نمایش داده می‌شود.

هر واحد درهم به 100 واحد فلس تقسیم می‌شود. فلس کوچک‌ترین واحد اندازه گیری درهم امارات است که هر 100 واحد از آن با یک درهم برابری دارد. اکنون واحد فلس در فرم سکه‌های 1 فلسی، 5 فلسی، 10، 25 و 50 فلسی در خریدوفروش‌های روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته استفاده از سکه‌های 1، 5 و 10 فلسی به ندرت اتفاق می‌افتد.

تاریخچه

شکل گیری واحد پول درهم امارات به سال 1973 برمی‌گردد. درهم در حال حاضر به صورت رسمی به عنوان یکای پول امارات شناخته می‌شود اما پیش از درهم معاملات مالی این کشور ابتدا با روپیه خلیج فارس و پس از آن با ریال قطر انجام می‌شد.

تا سال 1966، تمام مناطق زیرمجموعه امارات متحده عربی از روپیه خلیج فارس در معاملات مالی خود بهره می‌بردند. در آن زمان این ارز به روپیه هند متصل بود و به نسبت قیمت روپیه هند ارزش گذاری می‌شد. در 6 ژوئن 1966، دولت هند به دنبال اتخاذ تصمیمی غیرمنطقی ارزش روپیه خلیج فارس را تا حدود بسیار زیادی کاهش داد. در آن زمان تمامی سرزمین‌هایی که حالا در کنار هم امارات متحده عربی را شکل داده‌اند به این تصمیم واکنش منفی نشان دادند و این میزان از کاهش ارزش ارز در منطقه‌ خود را نپذیرفتند.

در سال 1996 مردم تصمیم گرفتند تا از ارزهای دیگری برای انجام معاملات مالی خود در این محدوده استفاده کنند. تمام مناطق کشور امارات به جز ابوظبی، ریال قطر را به عنوان جایگزینی برای روپیه خلیج فارس انتخاب کردند. واحد پول ابوظبی در آن زمان دینار بحرین بود. ارزش هر دینار بحرین با 10 روپیه برابری می‌کرد.

در تاریخ 19 می 1973، ابوظبی و دیگر مناطق امارت تصمیم گرفتند تا واحدهای رایج پول خود را با درهم جایگزین کنند. در آن زمان ابوظبی هر دینار را معادل ده درهم و امیرنشین‌های دیگر با نرخ برابر درهم و ریال قطر به این جایگزینی رای مثبت دادند. سرانجام در نوامبر سال 1977، درهم امارات به عنوان یکای رسمی پول در کشور امارات با نرخ دلار آمریکا ارزش‌گذاری شد.

اسکناس‌ها

دولت امارات برای نخستین بار در سال 1973 اسکناس‌های رسمی درهم را به بازار امارات عرضه کرد. اسکناس‌های درهم در واحدهای 5، 10، 20 و 100 اولین اسکناس‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی امارات بودند. ده سال زمان برد تا طراحی اولیه اسکناس‌های درهم برای بار دگر بازنگری شوند. سرانجام در سال 1983 مجموعه‌های مختلفی از انواع اسکناس و سکه‌های درهم در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به بازار عرضه شد. این اولین تاریخ انتشار اسکناس 100 درهمی به بازار بود.

در سال 1984 اسکناس‌های 500 درهمی نیز به بازار آمد. همچنین از اسکناس‌های 200 درهمی و 1000 درهمی در سال 1989 رونمایی شد. در طراحی و چاپ تمامی این اسکناس‌ها از تصاویر مربوط به تحولات تاریخی، مناظر امارات متحده عربی، نمادها و آثار سنتی این کشور کمک گرفته شده است.

انواع مختلفی از اسکناس درهم امارات به روش‌های مختلف برای معاملات مالی و دادوستد روزانه بین مردم رد و بدل می‌شود. اسکناس‌های رایج درهم در کشور امارات عبارتند از: اسکناس 5 درهمی، اسکناس 10 درهمی، 20 درهمی، 50 درهمی، 100 و 1000 درهمی. در ادامه این بخش به معرفی انواع اسکناس‌های رایج درهم در کشور امارات پرداخته‌ایم.

5 درهمی

جدیدترین اسکناس‌های 5 درهمی از جنس پلیمر بسپار در تاریخ‌ 21 آوریل 2022 به بازار عرضه شدند. این اسکناس رایج امارات با رنگ قهوه‌ای شناخته می‌شود. روی اسکناس تصویری از قلعه عجمان و در پشت اسکناس تصویر قلعه ضایعه در رأس‌الخیمه دیده می‌شود. بد نیست اضافه کنیم که در چاپ قدیم این اسکناس تصاویری از بازار مرکزی و یک مسجد در شارجه در رو و پشت اسکناس چاپ می‌شد.

10 درهمی

جدیدترین اسکناس‌های 10 درهمی از جنس پلیمر بسپار در تاریخ‌ 26 آوریل 2022 به بازار عرضه شدند. این اسکناس رایج امارات با رنگ سبز شناخته می‌شود. روی اسکناس تصویری از مسجد بزرگ شیخ زاهد و در پشت اسکناس تصویر آمفی‌تئاتر خور فکان دیده می‌شود. در چاپ قدیم این اسکناس تصاویری از خنجر و کشتزار در رو و پشت اسکناس 10 درهمی امارات چاپ می‌شد.

20 درهمی

اسکناس 20 درهمی در سال 2003 طراحی و به بازار عرضه شده است. چاپ این اسکناس در طول این سال‌ها تغییری پیدا نکرده است و همه آن را با رنگ آبی و تصویری از باشگاه گلف و قایق بادبانی دبی در روی اسکناس می‌شناسند. همچنین در پشت اسکناس تصویری از جهاز یا جهازات ( نام عمومی انواع شناورهای چوبی با بادبان‌بندی لچکی) دیده می‌شود.

50 درهمی

اسکناس 50 درهمی اولین اسکناسی بود که با جنس پلیمر بسپار به بازار آمد. این اسکناس در تاریخ 2 دسامبر 2021 به مناسبت پنجاهمین سالگرد استقلال امارات بازطراحی و منتشر شد. اسکناس 50 درهمی رایج امارات با رنگ سورمه‌ای شناخته می‌شود. روی اسکناس تصویری از زاید بن سلطان آل نهیان و دیگر بنیانگذاران کشور و در پشت اسکناس تصویر دیگری از زاید بن سلطان آل نهیان در حال امضای سند اتحاد دیده می‌شود. در چاپ قدیم این اسکناس تصاویری از تیزشاخ و قلعه جاهلی در رو و پشت اسکناس نقش بسته بود.

100 درهمی  

اسکناس 100 درهمی در سال 2003 طراحی و به بازار عرضه شده است. چاپ این اسکناس در طول این سال‌ها تغییری پیدا نکرده است و همه آن را با رنگ قرمز و تصویری از موزه دبی در روی اسکناس می‌شناسند. همچنین در پشت اسکناس تصویری از مرکز تجارت بین‌المللی دبی دیده می‌شود.

 500 درهمی

اسکناس 500 درهمی نیز مانند اسکنان 20 و 100 درهمی در سال 2003 طراحی و به بازار عرضه شده است. چاپ این اسکناس در طول این سال‌ها تغییری پیدا نکرد و همه آن را با رنگ آبی آسمانی و تصویری از بالابان ( یک گونه از بزرگ‌ترین انواع شاهین) در روی اسکناس می‌شناسند. همچنین در پشت اسکناس تصویری از مسجد جمیرا دیده می‌شود.

1000 درهمی

جدیدترین اسکناس‌های 1000 درهمی نیمه اول سال 2023 به بازار عرضه شدند. اسکناس  رایج 1000 درهمی امارات با رنگ قهوه‌ای شناخته می‌شود. روی اسکناس تصویری از زاید بن سلطان آل نهیان و کاوشگر مریخ‌پیمای امید امارات و در پشت اسکناس تصویر نیروگاه هسته‌ای براکه در الرویس دیده می‌شود. در سری 2003 این اسکناس تصاویری از قصر حصن و دورنمای شهری ابوظبی در رو و پشت اسکناس 1000 درهمی امارات چاپ شده بود.

انواع سکه

بعد از معرفی انواع اسکناس رایج درهم امارات، نوبت به معرفی سکه‌ها می‌رسد. انواع سکه درهم در امارات برای نخستین بار در سال 1973 از فلز برنز و کوپرنیکل ضرب شدند. در آن زمان سکه‌های 1، 5 و 10 فلسی به عنوان سکه برنزی امارت از فلز برنز تولید و سکه‌های  25 فلسی، 50 فلسی و 1 درهمی از فلز کوپرنیکل ضرب و به بازار ارائه می‌شدند.

سکه‌های ضرب شده در سال 1973 به مدت 22 سال بدون تغییر باقی ماندند؛ اما در سال 1995 اندازه سکه‌های 1، 5 و 10 فلسی و همچنین اندازه سکه 10 درهمی کاهش یافت؛ و شکل ظاهری سکه 50 فلسی هم از فرم گرد به فرم هفت‌گوش تغییر شکل پیدا کرد.

در حال حاضر سکه‌های 25 فلسی، 50 فلسی و 1 درهمی بیشترین استفاده را در معاملات روزانه مردم در کشور امارات دارند و از آنجایی که قیمت بیشتر اجناس در بازار به 25 فلس گرد شده یا به ضریبی از 25 فلس نزدیک است، سکه‌های 1، 5 و 10 فلسی هم به ندرت در بازار کاربرد دارند.

در ادامه به معرفی سه سکه رایج 25 فلسی، 50 فلسی و 1 درهمی پرداخته‌ایم.

25 فلسی

سکه 25 فلسی امارات از فلز کوپرنیکل ساخته شده است. قطر این سکه 20 میلیمتر است و فرم آن دایره شکل است. روی سکه تصویری از آهو و اعدادی مربوط به سال ضرب سکه به دو گاه‌شماری قمری و میلادی ضرب شده است. همچنین در پشت سکه بهای آن دیده می‎شود. 

50 فلسی

سکه 50 فلسی امارات هم مانند سکه 25 فلسی از فلز کوپرنیکل ساخته شده است. قطر این سکه 21 میلیمتر و فرم آن هفت گوش است. روی سکه 50 فلسی امارات تصویری از سه چاه نفت و اعدادی مربوط به سال ضرب سکه به دو گاه‌شماری قمری و میلادی ضرب شده است. همچنین در پشت سکه بهای آن دیده می‎شود. 

1 درهمی

سکه 1 درهمی امارات هم مانند دو سکه رایج دیگر از فلز کوپرنیکل ساخته شده است. قطر این سکه 24 میلیمتر بوده و فرم آن دایره شکل است. روی سکه 1 درهمی تصویری از دله قهوه و اعدادی مربوط به سال ضرب سکه به دو گاه‌شماری قمری و میلادی دیده می‌شود. همچنین در پشت سکه بهای آن ضرب شده است.

 

جمع بندی

در این مقاله واحد پول امارات متحده عربی را از نقطه نظرهای مختلفی مورد بررسی قرار دادیم. درهم امارات به عنوان یک ارز پایدار و مطرح در بازارهای بین‌المللی شناخته می‌شود و از آنجایی که امارات یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و نزدیک به کشور ایران است ارز این کشور نیز ارز نسبتا مهمی برای کشور ما به شمار می‌رود. همچنین مردم ایران نیز به دلایل مختلفی مانند کار، سفر تفریحی و یا خرید به کشور امارات و شهر دبی رفت و آمد دارند به همین دلیل ممکن است به خرید ارز رایج این کشور نیاز پیدا کنند.

در هرصورت اگر به جمع‌آوری اطلاعات پیرامون بازار ارز جهانی علاقمندید و یا به هر دلیلی مسافر کشور امارات هستید می‌توانید از مطلب نگارش شده برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ارز رایج کشور امارات، انواع اسکناس درهم و انواع سکه‌های رایج این کشور کمک بگیرید. همچنین با بررسی تصاویر اسکناس‌ها و به یاد سپاری آن‌ها از بروز هرگونه خطای احتمالی در زمان خرید درهم امارات جلوگیری کنید.